Atlasz voltam

Atlasz.

Atlasz.

45 (+1) dolog, amit sosem tudnál az amerikai filmek nélkül

2010. december 19. - Atlasz.

Neten lestem



1. Egy nyomozás során feltétlenül szükséges legalább egyszer ellátogatni egy sztriptízbárba.

2. Amerikában minden telefonszám 555-tel kezdődik.

3. A legtöbb kutya halhatatlan.

4. Ha üldöznek egy városban, bármikor találhatsz egy utcai felvonulást, amiben elvegyülhetsz.

5. Vannak különleges L-alakú takarók, amelyek az ágyon fekvő nőnek a hónalj vonaláig érnek, viszont a mellette fekvő férfinak csak a derekáig.

6. Minden bolti papírszatyor tartalmaz legalább egy francia kenyeret.

7. Bárki könnyedén le tud szállni akármilyen repülőgéppel, feltéve, hogy valaki rádión szóbeli utasításokkal látja el.

8. A rúzs sosem kopik le, még búvárkodás közben sem.

9. Bármely épület szellőzőrendszere tökéletes búvóhely. Senkinek nem fog eszébe jutni ott keresni, miközben te könnyedén eljuthatsz az épület bármelyik részébe.

10. Ha újra kell töltened a fegyvered, mindig lesz nálad lőszer, még akkor is, ha addig nem volt nálad.

11. Szinte biztos, hogy bármilyen csatát vagy háborút túl fogsz élni, ha nem követed el azt a hibát, hogy a barátnőd/menyasszonyod fényképét mutogatod a társaidnak.

12. Ha német tisztnek akarod kiadni magad, nem szükséges a nyelvet ismerned. A németes akcentus is megteszi.

13. Ha a várost természeti katasztrófa vagy valamilyen szörny fenyegeti, a polgármester elsősorban az idegenforgalom vagy a közelgő művészeti kiállítás miatt fog aggódni.

14. Párizsban az Eiffel torony minden lakás ablakából látható.

15. Egy férfi nem mutat fájdalmat a legkegyetlenebb verés közben sem, de nyögni fog, ha egy nő megpróbálja kitisztítani a sebeit.

16. Ha egy nagy üvegtábla látható, valakit hamarosan keresztülhajítanak rajta.

17. A rendőrfőnök mindig néger.

18. Amikor kifizeted a taxit, ne nézz a pénztárcádba, csak vegyél ki egy bankót találomra és add át. Ez mindig megfelelő összeg lesz.

19. A fajkeveredés bármely földi és földönkívüli lény között lehetséges.

20. A konyhákban nincs villanykapcsoló, így ha belépsz a konyhába, csak nyisd ki a hűtőszekrény ajtaját és azzal világíts.

21. Egy kísértetjárta házban a nők mindig a legtöbbet mutató alsóneműben indulnak a zajok eredete után nyomozni.

22. Egy szövegszerkesztő programban soha nem látható kurzor vagy fejléc, viszont a programot használni csak jelszóval lehet.

23. Az anyák reggel rutinszerűen tojást, szalonnát és palacsintát sütnek a családnak, bár a férjnek és a gyerekeknek nincs idejük, hogy megegyék.

24. Az autók egy baleset után szinte mindig felrobbannak, és lángokban törnek ki.

25. A rendőrfőnök vagy felfüggeszti a sztár detektívet - vagy legfeljebb 48 órát ad neki az ügy befejezésére.

26. Egyetlen gyufa (vagy zseblámpa) képes bevilágítani egy stadion méretű termet.

27. A középkori parasztoknak tökéletes fogsoruk volt.

28. Noha már a 20. században léteztek olyan fegyverek, amikkel lehetséges látótávolságon túli célra tüzelni, a 23. századi haditechnika el fogja veszíteni ezt a képességet.

29. Egy rémálomból ébredő ember azonnal egyenesen felül az ágyban és égnek álló hajjal sikoltozni kezd.

30. Egy telefonbeszélgetés elején és végén nem kell hallózni, illetve elköszönni.

31. Egyenes úton vezetve is muszáj a kormánykereket minden pillanatban vadul jobbra-balra rángatni.

32. Minden bomba időzítőszerkezete nagy piros LED-es kijelzővel van ellátva, hogy tudni lehessen mikor fog robbanni.

33. Mindig találsz üres parkolóhelyet közvetlenül amellett az épület mellett, amelyet meg akarsz látogatni.

34. Egy nyomozó csak akkor tud megoldani egy ügyet, ha felfüggesztették és elvették a fegyverét.

35. Ha úgy döntesz, hogy táncolni kezdesz az utcán, mindenki az utcán tudni fogja a tánclépéseket.

36. Egy laptoppal képes vagy behatolni bármely ellenséges földönkívüli civilizáció kommunikációs rendszerébe, és vírust tudsz juttatni a számítógépükbe.

37. Harcművészetnél soha nem számít, hogy mennyivel többen vannak az ellenfeleid, ők türelmesen ki fogják várni a sorukat és egyenként támadnak, megvárva amíg elintézted az előző ellenséget.

38. Ha valakit leütnek, soha nem szenved sérülést vagy agyrázkódást.

39. Egyetlen autós üldözésnél, géprablásnál, robbanásnál, vulkánkitöréskor, vagy idegen lények inváziójánál sem fog senki sokkot kapni.

40. A rendőrségen a nyomozók személyiségteszten esnek át, hogy garantáltan olyan társat osszanak be melléjük, aki mindenben a tökéletes ellentétük.

41. Egymás között minden külföldi angolul (szinkronizált filmekben magyarul) beszél, ha egyedül vannak.

42. Mindig találhatsz láncfűrészt, ha szükséged van egyre.(á'la Doom)

43. Bármely zárat ki tudsz nyitni egy hitelkártyával, vagy egy gémkapoccsal másodpercek alatt - kivéve, ha ez az az ajtó, ami mögött gyerek van bezárva egy égő épületben.

44. Egy elektromos kerítés, amely képes megölni egy dinoszauruszt, semmi maradandó károsodást nem fog okozni egy 8 éves gyerekben.

45. A TV-híradó mindig tartalmaz egy olyan riportot, amely téged abban a pillanatban személyesen érint.

És a ráadás: Ha az irodádban az asztal mögött ülve meghallod a pisztolylövést, még mindig van időd elhajolni a lövedék elől.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlaszblog.blog.hu/api/trackback/id/tr288265090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

52511 2010.12.19. 11:37:32

..., ez a "piros led" nekem is mindig birizgálja csőrömet?! ... - mármint, hogy mi a fenének?! :)))

13709 2010.12.19. 11:39:00

Ezek bizony 100 %-ban igazak kedves Atlasz... sőt továbbmegyek...ezek nélkül az ismeretek nélkül szegényebb lenne a filmrajongó ... Egy dolgot hozzátennék hogy meglegyen a +1. +1 .Sohasem fogy ki a whisky a bárszekrényből és a poharakból.... jól szórakoztam :)))

13003 2010.12.19. 11:46:23

2-re.+1 .Sohasem fogy ki a whisky a bárszekrényből és a poharakból.... Ezt azért nem állítanám.DDD

13709 2010.12.19. 11:54:46

Emilke.. a filmekben!!! :)))

60145 2010.12.19. 13:06:46

2. Valéria : igen lényeges szempont! Ha mégis kifogy, akkor 1. Funyi1 tudni kell időben, hogy jön a világ vége, bár én 3. emilke - inkább a valóságos pálinka fogytán, és nem a virtuális whiskién robbanok.

13003 2010.12.19. 14:07:21

Most már főzhetsz, ha fogytán !Kicsit azért tegyél el nekem is.:)

60145 2010.12.19. 15:15:26

6. Emilke: Amit fülkében főztek, fogyasztjuk! A többi megbeszélve!

95527 2010.12.19. 16:05:54

Bravó kedves Atlasz! Magam addig a pillanatig szoktam amerikai és egyéb filmeket nézni, mikor lassítva ugranak robbanás, vagy tűzgömb elől. Feleségemmel az ilyen filmeket UP filmeknek nevezzük: Utolsó Pillanat! ( Azért az amerikai filmeknek szerintem döntő szerepe van abban, hogy ma az Egyesült Államok Elnöke fekete. )

fsp 2010.12.19. 16:13:18

Sziasztok fehér magyarok; Sálom vörös bolsevik nemzet gyilkos elftársak: Kohn Béla, Róth Manó örökösei; Te del o Del rom lókötõ megélhetési bûnözõ csávók; hány tyúkot loptatok az éjjel? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kígyó az albérlõ a házban, a kövesúttal a remény is véget ér Az óvodánál véget ér a kövesút, onnantól gödör gödör hátán zötykölõdünk tovább. Kíváncsi kutyák szegõdnek a gyalogtempóban araszoló kocsi nyomába, az ugatásra kinyílnak a jórészt vályogtéglás épületek ajtajai, óvatos-érdeklõdõ tekintetek kísérik az autót, láthatóan eseményszámba megy az idegenek érkezése, fõleg ilyenkor, télvíz idején.Merész kanyarral lefordulunk az alsó útra, magunk mögött hagyjuk a helyi „Rózsadombot” – itt legalább normális falak között, rendes tetõ alatt laknak, lejjebb, a domboldalban már az is nagy szó, ha egyikbõl jut. Károly Lászlóék például csak álmodozhatnak ilyesfajta „komfortról”, a nyáron ki kellett költözniük háznak nevezett viskójukból – valamirevaló építési hatóság még csirkeólként is elbontatta volna rég, ám ha a törvényi paraméterek szerint maradhatnának csak a házak az Öreglakhoz tartozó Barátihegyen, a nyolcvan épület tizede sem állna már... –, a falak ugyanis olyannyira szétrepedtek, félõ volt, hogy egy közepes szél is bedönti õket, meg aztán lakótársak is akadtak.– Tele van kígyóval – jegyzi meg Károly László, aki néhány évvel ezelõtt Orciból költözött ide, s 170 ezer forintot fizetett az épületért. – Egyet elkaptam, de a többi nagyon bemérgesedett, jobbnak láttuk, ha kiköltözünk. Nem mentek messze, úgy öt méterre a falaktól lambériadarabokból és szõnyegekbõl eszkábáltak valami kunyhófélét, a tetejére linóleumszeletek kerültek – a kisebb esõk ellen véd valamennyire. A nagyobbtól már nem... Csirkeólnak is elbontották már volna Fotó: http://sonline.hu/lapokkepek/cikkek/139000/139210_bar3.jpg – Átfújja a szél – világít rá a legnagyobb hibára a férfi párja, majd beinvitál. Apró hõsugárzó és sparhelt is nyomja a meleget, mégis hideg van a minden alap nélkül csak a porba felhúzott falak között, ahol két ágy és egy tûzhely fér még el. Kiegyenesedni nem ajánlatos, a belméretet kiskamaszokra és bakfisokra szabták. Ám nem emiatt iparkodunk kifelé, sokkal inkább a sûrû, fojtogat füst zavaró, mely minden egyes széllökéssel kicsap a sparheltbõl. Szobakonyha Fotó: http://sonline.hu/lapokkepek/cikkek/139000/139209_bar2.jpg – Gyorsan kellett kéményt rakni, így sikerült – legyint a ház ura, akinek unokái segédkeztek a lak mielõbbi befejezésében – nem kellett sokat utazniuk, ott laknak tíz méterre egy szintén repedt falú vályogházban. Hozzájuk képest a szembeszomszéd vityillója szinte palotának számít, legalábbis a magasságát és palatetejét illetõen. Büszke is rá a tulajdonos, a nyáron sikerült befejezni a házat, melyet élettársával és gyerekével laknak: bõ négy négyzetméter jut fejenként. De ez is elõrelépés, hiszen õk éppen fordított utat jártak be, mint Károlyék, a szeptember óta tárolóként használt, a 98-as Tóti Napok hirdetõtáblájával megtámogatott bodegából sikerült kitörniük, a segélybõl ennyire futotta. – Munka nincs a környéken, fát szedünk, néha napszámba megyünk, mikor, mi akad – halljuk elõször a késõbb visszatérõ alapmondatot. Ha mindenhová bekopognánk, úgy nyolcvanszor kerülne elõ a téma, nagyjából ennyi család él Barátihegyen elképesztõ körülmények között. Pedig anno, az elsõ telepfelszámolási körbe az öreglaki külterületet is meghívták, csak aztán nem sikerült megfelelõ pályamunkát összerakni, így maradt minden a régiben. Illetve... – Bár maradt volna! – sóhajt Csaba, aki szemérmesen elhallgatja a vezetéknevét. Harminchárom éve él a településen, ahol korábban sem dúskáltak az emberek, ám a rendszerváltás óta évrõl évre rosszabb a helyzet. – A szüleim a tanácsnál dolgoztak, én Somogyváron a KTSZ-nél, amíg lehetett – emlékszik a boldogabb idõkre, s közben megigazítja a ház egyetlen díszét, egy foszladozott csillag alakú koszorút. Az ajtó tárva-nyitva, éppen felmosott, bízik a szélben, hamar felszárad a szoba. Vagy a konyha, hiszen mindent egy helyre zsúfoltak. A szomszédban Károly Krisztián is takarít, kislánya, Dominika az óvodában, felesége kórházban, így rá maradt a házimunka. És rengeteg a tennivaló a ház körül is, két hónapja költöztek ide, hogy megkezdjék önálló életüket, addig az anyóséknál laktak a felvégen. Krisztián gyüttmentnek számít, Kürtöspusztáról nõsült Barátihegyre, 300 ezerért vette a házat, havi húszezrével törleszti a segélybõl. Más jövedelme nincs, dolgozna, ám mivel írni-olvasni sem tud, sehol sem kap munkát. Közepes szél ellen már talán nem is véd Fotó: http://sonline.hu/lapokkepek/cikkek/139000/139208_bar1.jpg – Kocsival tovább ne menjenek, nem tudnak visszajönni – lát el a bölcs tanáccsal búcsúzóul, amikor az alvég, vagy ahogyan a helyiek nevezik, a Zagy felé indulunk. Gyalogosan is nehéz levergõdni, elképzeljük, mi van, ha esik, vagy beköszönt egy jó kis havazás. – Tulajdonképpen itt rekedünk – tárja szét a kezét a Sárközi família feje. – Amikor az asszony a legkisebbet szülte, nem tudott bejönni a mentõ, a karomban vittem fel õt is, meg a kicsit is. Heten laknak a szoba-konyhában, plusz mindig akad néhány ideiglenes lakó, aki még náluk is nyomorúságosabb körülmények közül menekül hozzájuk. Itt is érdekességnek számítunk, hamar összegyûlnek a férfiak, egyikük kezében kenyér, éppen a boltból jött. – Arra kell kerülnünk – int az öreglaki határ felé –, egy nagy kanyar, s ott fel tudunk menni a dombon az óvodához, bolthoz. Már, ha van mibõl vásárolni. Mert itt, uram, ember nem kap munkát. ha valahol meghallják, Barátihegyrõl vagyunk, már legyintenek is. Messze vagyunk mindenkitõl... Visszaindulunk a kocsihoz, aztán zötykölõdni kezdünk a köves út felé. Április 4. utca – olvassuk a táblát. Tényleg messze kerültünk a való világtól... Táska, az üdítõ kivétel Nagyjából 300 ezer ember lakik szegénytelepeken az országban, a felmérések szerint 1633 gettókezdemény létezik idehaza. Ez a szám körülbelül háromszor annyi, mint amit a 2005-ben indult romatelep-felszámolási program elõzetes felméréseként végeztek a szakemberek. Az akkori tervek szerint 2006 végére körülbelül 200 pérót szüntettek volna meg, a nagyjából félszáz somogyiból kéttucatnyit. Ezzel szemben tavalyig hárommilliárd forintból országosan alig tízet, Somogyban egyedül a táskait sikerült felszámolni. Utóbbi esetében az önkormányzat 55 millió forintot nyert a szociális minisztériumtól, s tíz romacsaládnak tudott új otthont biztosítani. A gazdasági válság miatt a kormány zárolta az erre a célra elkülönített, évi nagyjából egymilliárd forintot, így a programról kijelenthetõ, becsõdölt.Új esélyt adhat, hogy az idén változott az uniós szabályozás, s mostantól a városokon kívüli lakhatási körülmények javítását szolgáló projekteket is támogatja az EU. Forrás: Sonline.hu http://sonline.hu/somogy/kozelet/kigyo-az-alberlo-a-hazban-a-kovesuttal-a-remeny-is-veget-er-349301 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tabuvá _ nyiványított _ letagadott _ cigánybûnözés.

60145 2010.12.19. 16:37:36

8. Paplanyos: Igazad lehet, fontos nevelő tényező, hogy pl. a sorozatok pozitív és negatív szereplői vegyesen színesek, korban is változatosak. Ami a másságot illeti, én bizony akkor klikkelek tova, ha - többnyire francia filmekben - két férfi nyelves pusziba feledkezik. Mert Brezsnyevvel kötelező volt megtenni - de nekem nézni nem. Számomra ezek U pillanatok, s itt a betű nem az általatok használt szót jelzi :-)

186785 2010.12.19. 17:24:26

Sziasztok fehér magyarok; Sálom vörös bolsevik nemzet gyilkos elftársak: Kohn Béla, Róth Manó örökösei; Te del o Del rom lókötõ megélhetési bûnözõ csávók; hány tyúkot loptatok az éjjel? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Pápai cigány helyzetkép Bár a Magyar Nemzet (szemben például az egész(!) témáról kussoló és a papírverzióban az elmúlt pár hétben egy büdös szót(!) meg nem jelenítõ Népszabadsággal) viszonylag korrekten összefoglalta a kanadai cigány rabszolgatartókkal és emberkereskedõkkel kapcsolatos fejleményeket, jó pár tény kimaradt a cikkükbõl. Idézzük a legdurvább, legjellemzõbb részleteket INNEN(1.) és INNEN(2.) a Magyar Nemzet által is hivatkozott, már a címében is „cigányozó” („A cigány király”) cikkekbõl: “The door opens and in walks Domotor, wearing a black Calvin Klein overcoat and a diamond-studded ring, followed closely by his wife, sporting bleached blond hair, inch-long fake nails and faux leopard-skin stiletto boots.” „Nyílik az ajtó, belép Dömötör [a cigánybûnözõk feje] egy Calvin Klein [méregdrága sznob/divatmárka, lásdEZT] felöltõben és gyémántokkal kirakott gyûrûben. Közvetlenül utána a felesége, szõkített hajjal, két és fél centi hosszú mûkörmökkel és leopárdbõr-utánzat cipõkben.” (K.info: Hát, finoman szólva, nem az a mélyszegín-típus... Tessék mondani, azért a rabszolgatartása megílhetísi bûnözésnek minõsül?) „He didn’t really want to talk about Karadi. Instead, he mostly wanted to talk about the struggles faced by Gypsies in Hungary.” 'Nem igazán akart beszélni Karádiról [szintén cigány bûntársa]. Leginkább arról beszélt volna, hogy a cigányok milyen üldöztetésnek vannak kitéve Magyarországon.” (K.info: gy.k. megy a szokott Magyarország-lejáratás. Ahogy már többször javasoltuk, az ilyen típusú, kifejezetten rosszindulatú, magyarellenes propagandát „élbõl” az állampolgárság elvételével kellene jutalmazni. Ahogy a franciák is simán elveszik azoknak az akár többgenerációs bevándorlóknak is az állampolgárságát, akik pl. rendõrre támadnak. Az állampolgárság nem vele született jog, hanem érdem, amit el lehet és, ilyen esetekben, el is kell veszteni. Vagy ezt csak a franciáknak szabad megcsinálniuk, nekünk nem?) „During the Second World War, Papa’s significant Jewish minority was decimated by the Holocaust.“There were many empty flats and houses that the Gypsies took over,” Aldozo said.” „A II. VH során Pápa méretes zsidó lakosságát megtizedelte a holokauszt. „Sok üres lakás és ház volt, amelyeket aztán a cigányok átvettek”, mondta Áldozó [Tamás, Pápa polgármester-helyettese].” (K.info: milyen szép eufémizmus ez az 'took over' (átvettek) – ezeket a lakásokat ugyanúgy lenyúlták, eltulajdonították a cigányok akkor, ahogy most csinálják. Csak az volt a különbség, hogy akkor még normális(abb), ütõképes(ebb) rendõrségünk volt, ami azért oda-odacsapott korcséknak is.) „With Samu as our guide, we pull up to a shabby collection of rundown Gypsy hovels on the outskirts of Papa.“I don’t want to go in,” Samu says, with a trace of worry in his voice. “Every second day, the police are here because there are beatings, rapes.”He leaves the car at the edge of the driveway with the engine running, ready for a quick getaway if necessary. We stop long enough to snap a couple of quick photos but that’s all.Samu then drives a few streets further to a place he calls “Gypsy Lane.”It’s a small subdivision of whitewashed row houses with red-tiled roofs that were built by the city about seven years ago, according to Samu, and now inhabited almost exclusively by Gypsy families.The grimy houses, however, look more like they’ve been around for decades.“Look at these houses,” Samu says, with a shake of his head.“They destroy everything,” he says. “They pull up the wood floors and they make fires, or they take out the windows and sell them.” Ez arról számol be, hogy a kanadai tudósítók meglátogatták Pápát, ahol Samu [Attila], az idegenvezetõjük, azt mondja, félelememmel a hangjában, „Nem akarok bemenni. Minden második nap a rendõrség itt van, mert verekedések, verések és nemi erõszaktevések vannak.” A kocsiját járó motorral az úttesten parkolja le, hogy gyorsan elmenekülhessünk, ha kell. Csak annyi idõre állunk meg, hogy pár gyors fotót megcsinálhassunk, aztán megyünk is tovább. Samu ezután továbbvezet egy, a „Cigány utca” felé. Itt a város által kb. hét évvel ezelõtt épített [azaz igen fiatal], piroscserepes sorházak vannak, amelyeket gyakorlatilag teljesen cigányok laknak. A házak úgy néznek ki, mintha már több évtizedesek lennének. „Nézzék meg ezeket a házakat” - mondja Samu, azok felé biccentve. „Mindent elpusztítanak [a cigányok]. Felszedik a parkettát, hogy eltüzelhessék, vagy kiszedik az ablakokat, és eladják.” (K.info: hát igen: hét év alatt gyakorlatilag teljesen tökretették az adófizetõi pénzbõl nekik adott házakat ezek az ember alatti lények...) (1.) http://www.thespec.com/news/local/article/299344--the-gypsy-kings-part-1-of-2 (2.) http://www.thespec.com/news/local/article/299558--the-gypsy-king-hamilton-s-human-trafficking-connection - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tabuvá _ nyiványított _ letagadott _ cigánybûnözés.

179584 2010.12.19. 17:38:59

Nagyon köszönöm, hogy helyettem, helyettünk is összeállítottad ezt a listát. Tökéletes, de egy hozzáfüzni-valóm van: A RENDÖR IS EMBER! Ez a párom mondása, mikor az izgalmat a nyomozó privát nyavalyáival akarják enyhíteni, és pár könnycseppet kifacsarni belölünk.

12635 2010.12.19. 17:59:22

Atlasz... bravó :-)) és ha mindez mégsem sikerül, vagy nem úgy történik, akkor mindig van B terv...

186785 2010.12.19. 18:10:54

Sziasztok fehér magyarok; Sálom vörös bolsevik nemzet gyilkos elftársak: Kohn Béla, Róth Manó örökösei; Te del o Del rom lókötõ megélhetési bûnözõ csávók; hány tyúkot loptatok az éjjel? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .............„Szeptember óta bántalmazzák a gyermekeinket!” .................Egy történet, melynek sajnálatosan szemtanúja voltam, a ceglédi vasútállomáson történt, illetve mivel a gyermekeim Cegléden tanulnak, így õk is gyakran szenvedõ alanyai a Cegléden garázdálkodó hordának: Korábban csak a diákoktól, hallottam különbözõ rémtörténeteket, melyeket egy picit gyermeki túlzásnak éreztem és fenntartással fogadtam.Azonban a napokban magam is szembesültem eme fiatalkorú bûnözõk brutalitásával. A következõ történeteket mesélték el, amik már szeptember óta folynak Cegléd utcáin, a vasútállomáson, illetve aki feljut a vonatra, annak a vonaton.Ugyanis aki iskola után úgy gondolja, hogy indulhat haza, koránt sem biztos, hogy épségben hazatér.Ez a körülbelül 20 fõs, 18-20 év körüli etnikai kisebbség (horda) rendszeresen, már az iskolák kapuinál, az utcákon várja áldozatait, akiket megfélemlítve, gyakran megverve, megalázva kényszerítenek értékeik átadására.Akiknek sikerül eljutniuk a vasútállomásra, õk sem nyugodhatnak még meg, mert az állomáson tovább folytatódik az erõszakosság. Pénzt követelnek tõlük, cserébe azért, hogy verés nélkül felszállhassanak a vonatra. Egyik alkalommal, amikor egy diáknak sikerült feljutnia a vonatra, a horda tagjai utána mentek, és ott az utazó közönség láttára nyakára lánccal összekötött botot tekertek, így fojtogatva tették védekezésképtelenné, miközben társaikkal kirabolták.Ez elsõ hallásra is borzasztónak tûnt, amirõl azt gondoltam, ilyen mértékû brutalitás nem lehet kitaláció a diákok részérõl.A következõ nap ebben meg is erõsített, amikor közvetlenül több ismerõsömtõl értesültem, hogy pénteken iskola után 2-3 diákot és egy szülõt is megvertek a nyílt utcán.A tanári körökbõl is kiderült, hogy ez a brutalitás már szeptember óta gyûrûdzik Cegléd utcáin, ahol már a tanárok nem tudják megvédeni diákjaikat. Volt rá precedens, hogy az iskola elõtt egyikük nyakához kést tartva fenyegették.Napjainkra már olyannyira felbátorodtak, hogy beugrálnak az iskola területére is, ahol kiszemelt áldozataikat bántalmazzák.Egy alkalommal észlelve az iskola udvarán zajló verést, a tanári vezetés értesítette a helyi hatóságot, akik öt perc után sem értek a helyszínre, ami körülbelül gyalogosan egy perc onnan, majd a második értesítés után sem mentek, a megérkezõ rendõrök elõl menekülõ tettesek után.Ezen események hallatán elhatároztam, hogy amikor idõm, munkám engedi, elkísérem gyermekem az iskolába, illetve elé megyek és hazakísérem onnan.Egy ilyen alkalommal, miközben az állomáson vártuk a vonat indulását, láttam, hogy egy nagyobb, etnikumokból álló társaság vasúti töltéskövekkel felfegyverkezve érkezik a peronra, ahol kettõ felszállni készülõ felnõttre támadnak. Rövid idõn belül közel 20-an vették körül õket, és mint a hiénák, egy személyre egyszerre 4-en, 5-en támadtak. Ezt követõen kisebb dulakodás alakult ki, mely következtében az említett két utazó gyalogosan menekülni kényszerült, mivel azok, a kezükben lévõ vasúti kövekkel dobálni kezdték õket, és csak a szerencséjükön múlott, hogy komolyabb sérülés nélkül el tudtak menekülni a helyszínrõl. Reméltem, hogy médiakörökben ezek az események mind a rendõrségben, mind pedig a szülõkben legalább akkora mértékû figyelmet kapnak, mint a hétvégi showmûsorok.Sajnálattal tapasztaltam, hogy nem csak a rendõrség részérõl nem került sor intézkedésre, de a szülõk passzív hozzáállása sem érthetõ. Bár ez betudható annak, hogy a gyerek megfélemlítései célra vezetnek, így azok nem merik otthon elmondani az õket ért inzultálásokat.Ezúton felhívnám a tisztelt szülõk figyelmét, hogy a gyerek haza érkezése után, igenis érdeklõdjenek értékeiknek (mobiltelefon, pénz, ruha stb.…) hollétérõl, illetve eltûnésének valódi okáról, hiszen lehet, hogy gyermekük e horda áldozatává vált. Ha ez bebizonyosodik, haladéktalanul értesítsék a rendõrséget, mivel lehet, hogy a feljelentések hiányában nem tud intézkedést foganatosítani a rendõri szerv. Egy aggódó szülõ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tabuvá _ nyiványított _ letagadott _ cigánybûnözés.

13066 2010.12.19. 19:18:01

jót vigyorogtam :)))

60145 2010.12.19. 21:10:20

10. Marijja: Gipsz ügynök válásai :-)

60145 2010.12.19. 21:11:53

11. gordius : Bár Jimmy, aki még nem társ az ügyvédi irodában, nem igazán szereti ezt !

60145 2010.12.19. 21:13:32

12. doremi : Ha nem is örömzene, ami nekem is tetszene, csak filmek receptje...

179584 2010.12.19. 21:21:06

A 9. ponthoz: párom és én hajdanán épületgépész tervezöként dolgoztunk, tudjuk, miröl van szó. A rendezö igencsak meglepödne, ha ismerné a légcsatornák belsejét. Tele van szürö,- cseppleválasztó, hangtompító, egyéb szerkentyükkel, tehát max. egy hangya tud rajtuk keresztülmenni, az is csak akkor, ha józan!

179584 2010.12.19. 21:26:15

Az 555-ös telefonszám is régi röhely tárgya itthon, na meg a többi is. Nem véletlen, hogy egyre kevesebb TV-t nézünk. Egyébként, mit tudtok arról, Amerikán kívül van másutt is filmgyártás???

22371 2010.12.19. 21:55:00

A kedvencem: találkozunk Texasban!

22371 2010.12.19. 21:56:02

u.i." magyar kérdés - vagon kérdés." J.V.Sz.

52511 2010.12.19. 23:32:28

Van még máshol is fílmgyártás: Pl Indiában, ahol évi 800 filmet készítenek, majdnem annyit, mint az összes többi! ... , csak a sajátos szubkúltúra miatt a világ nem nagyon vevő rá! - főleg csak belfőldi fogyasztásra ... vagy Brazilia, ahol meg a sorozatokkal "Lekötik", azaz a TV előtt tarják a nyomorteleken lakó munkanélküli tízmilliókat, - villanypásztorként! .... :))) !

60145 2010.12.20. 05:06:20

Marijja: néha azt is jobb nem tudni, mi történik az étterem konyhájában. Például egykor, ha visszaküldtél egy ételt...

60145 2010.12.20. 05:09:54

18. Quodlibet : Ajaj, hiányos a filmkultúrám! Számomra egy kisújszállási étterem a Texas, kiváló birkapörkölttel. Sztalinról meg a Találkozás az Elbánál jut eszembe. Te melyiket választanád?

60145 2010.12.20. 05:14:32

20. Funyi1 : Attól tartok, az indiai filmművészet 45+1 pontján nem tudnék jót mulatni. A brazil? Szerintem nálunk az amerikai sorozatok ugyanazt a funkciót töltik be, mint a brazilok: az egyik engem szoktat le az olvasásról, a másik meg a nőket a való életről. Isaura - ugy emlékszel?

sosenkai 2010.12.20. 11:53:08

Tisztelettel kiegészíteném a fenti listát az igazi ELSŐ!!! ponttal: 1.) Minden amerikai filmben van egy jelenet, amit a Golden Gate hid lábánál, UGYANAZON A HÚSZ NÉGYZETMÉTEREN forgattak. Sokszor tűnődtem azon, hogy valószínűleg külön karbantartó csoport töltögeti fel éjszakánként a folyamatos igénybevétel miatt keletkező hatalmas gödröt.

60145 2010.12.20. 13:45:19

24. sosenkai (látogató) : azaz: Pillantás a hídra!

20838 2010.12.20. 15:32:12

16. Marijja 2010. 12. 19. 21:21 Jéééé!!! Kolléga! A légcsatorna-akciókon én is könnyesre röhögöm magam...

15138 2010.12.20. 18:30:58

A francia filmgyártás is létezik .... néha bánom... :DD

15750 2010.12.20. 18:35:30

Jót szórakoztamaz összeállításon. De van két megjegyzésem: 1. A filmekben azért kezdödik minden telefonszám 555-tel, mert ilyen körzetszám a valóságban nincs. A filmesek nem tudnának annyi kártérítést fizetni egy valódi szám tulajdonosának, amennyit az zaklatásért perelne. (mindenki azonnal megpróbálná felhívni) 2. A kormányt valóban nem kellene úgy rángatni. De vezettem már kocsit az USA-ban és tényleg nagyon rossz a kocsik úttartása a széles abroncsok és az igen puha rugózás miatt. Ezért állandóan finoman korrigáni kell az irányt.

60145 2010.12.20. 19:05:07

27. Nefelejcs : A francia filmekben az elrohanó gyerek sémát majdnem annyira utálom, mint az embrasser quelqu'un sur la bouche par les hommes...

60145 2010.12.20. 19:06:42

28. furaszaki : Amerikanisztika - vagy tapasztalat? Kösz!

78126 2010.12.20. 22:15:52

"Van abban valami báj, hogyha kacag a máj" :))

11692 2010.12.21. 01:26:55

naaagyon jók!

60145 2010.12.21. 06:40:02

32. Évalajos : A kommentek is: 31. Anemone

15138 2010.12.21. 08:43:17

Nekem is tetszik Anemone kommentje. :))

15138 2010.12.21. 08:43:58

Nekem is tetszik Anemone kommentje. :)) Hogy a bánatban lehetek kommentfolyó, mikor tegnap kommenteltem utoljára??? HKF

15138 2010.12.21. 08:44:57

Ja ... így.. :DD Hacsak úgy nem... (by Gyuri)

60145 2010.12.21. 08:57:50

Nefelejcs: a jónak nem kell túlfolyó, elkel mindig :-)

15138 2010.12.21. 09:05:58

Kedves tőled. :)

Anon 2010.12.21. 13:13:57

...Bármikor érkezel bármelyik lakásba az összes álló és asztali lámpa fel lesz kapcsolva. Ha esetleg nincs áram és ezért sötét lenne akkor villámlik.

60145 2010.12.21. 17:19:01

39. Anon : remekül megvilágítottad!

ejmiakő 2010.12.21. 19:19:59

Nem kellene megfeledkezni a jó és a gonosz leosztásáról, különösen nemzetközi vonatkozásban. Meg a világ közepéröl.

60145 2010.12.21. 22:27:12

41. ejmiakő: Én a jót igen tarkának látom, a rosszat nem ennyire, de az itt szereplőknek van ellensúlya a jók között is... A világ közepe? Az ugye London volt, ahol Marx élt, aztán Berlin, majd Moszkva, ezután Peking - és vajon miért ne helyeződne át ismét és törvényszerűen keletebbre? Vagy nem erre gondoltál? Akkor Te vagy a fiatalabb!
süti beállítások módosítása